Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Žilinka uložil prokurátorovi preskúmať zákonnosť úkonov v NAKA

Na archívnej snímke generálny prokurátor Maroš Žilinka. Foto: TASR - Martin Baumann

Úrad inšpekčnej služby sa v súčasnosti zaoberá informáciami vyplývajúcimi z medializovanej správy Slovenskej informačnej služby.

Bratislava 10. júna (TASR) – Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave dôsledne preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť vykonaných úkonov Úradu inšpekčnej služby v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

„Z dôvodu odstránenia akýchkoľvek podozrení z účelovosti procesných úkonov vykonaných dnešného dňa vyšetrovateľom Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR v Národnej kriminálnej agentúre, uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave dôsledne preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť vykonaných úkonov,“ informoval hovorca o kroku generálneho prokurátora. Dodal, že Žilinka veľmi citlivo vníma udalosti ostatných dní, ktoré nesú znaky vážneho konfliktu v bezpečnostných zložkách štátu.

Pracovníci inšpekcie mali v NAKA zaistiť niekoľko "živých" vyšetrovacích spisov, ktoré vyšetruje špeciálny tím Očistec. Medzi zaistenými spismi má byť podľa informácií denníka aj vyšetrovací spis týkajúci sa exriaditeľa SIS Vladimíra P. Úrad inšpekčnej služby sa v súčasnosti zaoberá informáciami vyplývajúcimi z medializovanej správy Slovenskej informačnej služby (SIS).