Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Okresné prokuratúry posilní 52 nových prokurátorov

Na archívnej snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR - Martin Baumann

Generálny prokurátor SR praje všetkým novovymenovaným prokurátorom pevnosť v princípoch a nekompromisnosť pri ochrane práva, službe verejnému záujmu a presadzovaní zákonnosti, dodal Skladan.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka vymenoval 52 doterajších právnych čakateľov prokuratúry do funkcie prokurátora. Tí budú pôsobiť na okresných prokuratúrach v rámci celej krajiny. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Generálny prokurátor SR hodnotí pozitívne kvalitu prípravnej praxe právnych čakateľov, keď až 34 z nich úspešne zložilo odbornú justičnú skúšku s výsledkom "prospel s vyznamenaním". Na tomto stave sa podpísala podľa Skladana poctivá každodenná práca s právnymi čakateľmi prokuratúry pri nadobúdaní teoretických znalostí a praktických zručností potrebných na výkon funkcie prokurátora.

"Generálny prokurátor SR praje všetkým novovymenovaným prokurátorom pevnosť v princípoch a nekompromisnosť pri ochrane práva, službe verejnému záujmu a presadzovaní zákonnosti," dodal Skladan.