Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

GP SR sa nebude bližšie vyjadrovať k aktuálnym procesným úkonom

Na archívnej snímke pietne miesto s horiacimi sviečkami pri Mariánskom stĺpe po večernom smútočnom pochode študentov Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre na počesť zastrelených bývalých študentov školy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Foto: TASR Milan Ivanič

Generálny prokurátor zároveň žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní z dôvodu, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania.

Bratislava 27. septembra (TASR) – Generálna prokuratúra (GP) SR sa nebude bližšie vyjadrovať k aktuálnym procesným úkonom. Reagovala tak na informáciu, že policajti vo štvrtok ráno zadržali osoby podozrivé z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. TASR o tom informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.



Generálny prokurátor zároveň v tejto súvislosti žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní z dôvodu, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. "Záujmom generálneho prokurátora je objasnenie tohto trestného činu, a to vrátane jeho objednávateľa, respektíve objednávateľov," poznamenala Predajňová. Zároveň žiada zástupcov poškodených, aby sa vyjadrovali zdržanlivo. "Hneď ako to dôkazná situácia dovolí, bude prokuratúra informovať verejnosť," dodala Predajňová.



Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm.