Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vyšetrovateľom NAKA Jánovi Č. a Pavlovi Ď. čiastočne zrušili obvinenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Štvoricu vyšetrovateľov NAKA a Petra Sch. zadržali vyšetrovatelia ÚIS vlani v septembri. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti.

Bratislava 8. februára (TASR) – Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jánovi Č. a Pavlovi Ď. obvinenie v dvoch skutkoch. TASR to potvrdil obhajca Peter Kubina. Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a bývalý dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Peter Sch. naďalej čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Prokurátorka GP SR rozhodla o sťažnostiach pätice obvinených proti uzneseniam vyšetrovateľa ÚIS a prokurátora Krajskej prokuratúry Bratislava v piatok (4. 2.). Anonymizované uznesenie zverejnia na webe GP SR po jeho doručení procesným stranám.

Štvoricu vyšetrovateľov NAKA a Petra Sch. zadržali vyšetrovatelia ÚIS vlani v septembri. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich aj v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov. Krajský súd v Bratislave vyšetrovateľov 1. októbra 2021 prepustil z väzby na slobodu a skonštatoval, že ich trestné stíhanie je neopodstatnené.