Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Tatranský Grand Hotel Kempinski dosiahol v auguste rekordnú obsadenosť

Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

O obľúbenosti tohto luxusného hotela na brehu Štrbského plesa svedčí aj ten fakt, že približne tretina hostí sa do hotela vracia opakovane.

Bratislava 25. septembra (OTS) - Obsadenosť hotela dosiahla v auguste 82 percent, čo je o takmer 15 percent viac ako v rovnakom období vlani. Počas víkendov sa obsadenosť dokonca pohybovala na úrovni 90 percent. Výška priemerných tržieb za dostupnú izbu (tzv. RevPar) sa oproti minulému roku zvýšila o viac ako pätinu a dosiahla hodnotu 111,3 eura. „Veľmi nás teší, že tieto kľúčové ukazovatele demonštrujú stúpajúcu obľúbenosť najluxusnejšieho hotela vo Vysokých Tatrách. Za vysoké čísla v auguste môžeme určite vďačiť aj počasiu, pretože pre letné horúčavy, ktoré zažívali ľudia v meste, sa mnohí hostia rozhodli oddýchnuť si v príjemnej tatranskej klíme – práve u nás,“ zhodnotila Kathrin Noll, generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras. Počet ľudí, ktorí v auguste prenocovali v Grand Hoteli Kempinski dosiahol 5 277, čo predstavuje v medziročnom porovnaní nárast o takmer 18 percent.

Obsadenosť hotela sa za osem mesiacov tohto roka medziročne zvýšila o 15,6 percenta na takmer 58 percent. Výška tržieb za dostupnú izbu (RevPar) pritom narástla až o 17,3 percenta. Vďaka vyššej obsadenosti zároveň rástli aj tržby z reštauračných zariadení (tzv. F&B), a to o 8,5 percenta v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Celkové výnosy sa medziročne zvýšili o 10,7 percenta na takmer 3,4 milióna eur.

Grand Hotel Kempinski High Tatras sa snaží svojim hosťom okrem dokonalých služieb priniesť
aj niečo navyše. „Už 12. októbra sa naši hoteloví hostia môžu tešiť na večer plný zábavy počas show Hvězdy, jak je neznáte, v ktorej vystúpi český moderátor Jan Kraus a hudobný skladateľ Ondřej Soukup,“ priblížila Kathrin Noll a doplnila, že o hudobný doprovod k show sa postará slovenská muzikálová speváčka Lucia Šoralová. Najlepší hotel vo Vysokých Tatrách má pre svojich hostí ešte do konca roka pripravené vystúpenia dvoch českých hudobných hviezd, a to Michala Davida a Lucie Bílej.

Hotely Grand Hotel Kempinski High Tatras a Kempinski Hotel River Park patria do portfólia spoločnosti Best Hotel Properties a.s. Okrem týchto hotelov má spoločnosť v portfóliu aj hotel Crowne Plaza v Bratislave, moskovské hotely Kadashevskaya a Baltschug Kempinski a taktiež reštauráciu Buddha – Bar v Prahe. Akcie spoločnosti Best Hotel Properties a.s., sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave.