Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Gröhling ďakuje Čaputovej za jej rozhodnutie pri protiinflačnom balíku

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling, foto z archívu. Foto: TASR Dano Veselský

Prezidentka Zuzana Čaputová vrátila parlamentu na opätovné prerokovanie takzvaný protiinflačný balík.

Bratislava 7. júna (TASR) - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) sa poďakoval prezidentke SR Zuzane Čaputovej za jej rozhodnutie vrátiť parlamentu na opätovné prerokovanie takzvaný protiinflačný balíček.

Vďaku vyjadril šéf rezortu školstva hlave štátu aj za zodpovedný postoj i "za vypočutie dotknutých k chybnému a urýchlenému zákonu." "Poslanci tak majú šancu nehlasovať za rozvrat verejných financií," uviedol na sociálnej sieti.

Strana SaS podľa slov jej hovorcu Ondreja Šprláka rešpektuje rozhodnutie prezidentky. "Považujeme za správne, že poslanci koalície dostanú ďalšiu šancu, aby sa nepodieľali na rozvrate verejných financií a tiež aby nerokovali s fašistami," píše sa v stanovisku strany. Liberáli deklarovali, že v parlamente budú hlasovať proti prelomeniu veta hlavy štátu.

Prezidentka Zuzana Čaputová vrátila parlamentu na opätovné prerokovanie takzvaný protiinflačný balík. Vetuje ho vo všetkých častiach týkajúcich sa opatrení, ktoré by mali byť účinné od januára 2023. V prípade prelomenia veta sa obráti na Ústavný súd SR.