Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Gröhling: Na tretiu dávku vakcíny sa môžu prihlasovať aj učitelia

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) počas brífingu s novinármi v rámci 41. schôdze vlády SR 16. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Gröhling priblížil, že učitelia dostávajú SMS z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) po uplynutí šiestich mesiacov.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Učiteľom sa umožnilo prihlasovať sa na tretiu dávku očkovania proti ochoreniu COVID-19. Vyhlásil to minister školstva Branislav Gröhling (SaS) počas rokovania vládneho kabinetu. Učitelia sa podľa jeho slov už prihlasujú na tretiu dávku.

"Jediné, čo nás zachráni z pandémie, je očkovanie. Som veľmi rád, že sa už učiteľom umožnilo prihlasovať na tretiu dávku, že dostávajú jednotlivé SMS s PIN kódmi. Dostávam aj správy, že učitelia sa prihlasujú." vyhlásil pred novinármi minister.

Gröhling priblížil, že učitelia dostávajú SMS z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) po uplynutí šiestich mesiacov. "Následne pod PIN kódom, ktorý majú v SMS, sa môžu prihlásiť v systéme, kde je vygenerované miesto. Štandardne, ako všetci ostatní," povedal.

Tzv. covidové prázdniny ministerstvo neplánuje. "Stále pôjdeme režimom školského semaforu, kde majú regionálne úrady verejného zdravotníctva právomoc v rámci 'ohniska' uzatvoriť jednotlivé triedy," priblížil minister.