Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Gröhling: Spúšťame výzvu na financovanie vybavenia nových tried v MŠ

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Foto: TASR - Jakub Kotian

O financie môže požiadať zriaďovateľ elektronicky prostredníctvom materskej školy vyplnením online formulára: predskolaci.iedu.sk. Najneskôr je tak potrebné urobiť do 31. mája.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Učebné pomôcky, didaktické hračky či nábytok. To všetko môžu získať materské školy z rozvojového projektu Predškoláci II. Ako uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS), ide o pokračovanie projektu z minulého roka, ktorého cieľom je vybavenie novovzniknutých tried a dočasných priestorov určených na poskytovanie predprimárneho vzdelávania. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Detské stoly, stoličky, šatníkové skrinky, lavičky do šatne, koberce i učebné pomôcky na rozvíjanie gramotnosti detí a didaktické hračky. Na takéto vybavenie materských škôl rezort školstva vyčlenil jeden milión eur, pričom na jednu novú triedu vyjde približne 10.000 eur.

O financie môže požiadať zriaďovateľ elektronicky prostredníctvom materskej školy vyplnením online formulára: predskolaci.iedu.sk. Najneskôr je tak potrebné urobiť do 31. mája.

V predchádzajúcej výzve Predškoláci ministerstvo školstva podporilo materské školy sumou dva milióny eur. "Budovanie materských škôl, ich rozširovanie a financovanie je zo zákona úlohou miest a obcí. Vidíme však, že nie všetky samosprávy rozširovanie materských škôl stíhajú a zvládajú, a preto im chceme dopomôcť sumou 10.000 eur na každú novú triedu," vysvetlil Gröhling.

Vyhodnotenie žiadostí uskutoční komisia a ministerstvo školstva zverejní zoznam materských škôl, ktorým boli pridelené finančné prostriedky, najneskôr do 15. júna.