Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Gröhling: Teleškola sa nebude realizovať tak, ako sme ju pripravili

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Foto: TASR – Jakub Kotian

Minister školstva ešte pred veľkonočnými sviatkami avizoval, že projekt, ktorý má simulovať reálne vyučovanie v školách pre vybrané ročníky základných škôl, by sa mal spustiť po Veľkej noci.

Bratislava 23. apríla (TASR) – Projekt "Teleškola" sa nebude realizovať takým spôsobom, ako ho malo ministerstvo školstva pôvodne pripravený. Uviedol to vo štvrtok počas tlačovej konferencie minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) s tým, že termín jeho spustenia zatiaľ známy nie je.

"Pri Teleškole narazila naša kreativita na možnosti realizácie. Stále sa na tom pracuje, takže dúfam, že to nejakým spôsobom budeme môcť spustiť," uviedol minister školstva. Zároveň pripustil, že je to finančne veľmi náročný projekt. "Chceme sústrediť peniaze iným smerom ako týmto, ale to neznamená, že Teleškola nebude. Nebude však takým spôsobom, ako sme ju mali pripravenú," vysvetlil.

Minister školstva ešte pred veľkonočnými sviatkami avizoval, že projekt, ktorý má simulovať reálne vyučovanie v školách pre vybrané ročníky základných škôl, by sa mal spustiť po Veľkej noci. Riaditeľka Štátneho pedagogického ústavu Miroslava Hapalová v stredu (22. 4.) uviedla, že projekt Teleškoly "bol v rovine úvah, ktoré zatiaľ nie sú uzatvorené". Ako dodala, z hľadiska realizovateľnosti projektu a jeho možnej finančnej nákladnosti sa rozhodli, že pravdepodobne nebude spustený do konca školského roka.