Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V školách sa prezenčne vzdeláva 83 percent žiakov, uviedol Gröhling

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) prichádza na 41. schôdzu vlády SR 16. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

V predchádzajúcom týždni vykonali v školách vyše 376.000 antigénových samotestov.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 83 percent žiakov, dištančným spôsobom 17 percent školákov. Počas utorkového rokovania vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

Zo 17 percent dištančne vzdelávajúcich sa 15 percent žiakov vzdeláva online, dve percentá prostredníctvom pracovných listov či telefonicky. "Som rád, že drvivá väčšina žiakov sa stále vzdeláva prezenčne v školách," povedal minister s tým, že dôležité je očkovanie. "Až 80 percent hospitalizovaných nie je očkovaných," skonštatoval.

V predchádzajúcom týždni vykonali v školách vyše 376.000 antigénových samotestov. "Šiesty týždeň po sebe je to najväčší počet antigénových samotestov. Miera pozitivity z týchto testov je 1,4 percenta," priblížil minister s tým, že postupne sa miera pozitivity zvyšuje. Momentálne evidujú 2,7 percenta zamestnancov škôl s aktívnym ochorením COVID-19 cez PCR test a 1,4 percenta žiakov pozitívnych na toto ochorenie. "Momentálne evidujeme 10.500 žiakov, korí sú pozitívni cez antigénový test. Za posledný týždeň sme sa dostali na úroveň distribúcie 9.200.000 samotestov pre žiakov. Pomaly sa dostávame do fázy, kedy bude mať každý jeden žiak 25 testov," uzavrel minister školstva.