Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Gröhling: V súvislosti s pandémiou sme zaslali školám 66 miliónov eur

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na kompenzáciu miezd pre zamestnancov materských škôl išlo doteraz 29 miliónov eur.

Bratislava 28. septembra (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 doposiaľ zaslalo školám 66 miliónov eur. Informuje o tom šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) na sociálnej sieti.

Na kompenzáciu miezd pre zamestnancov materských škôl išlo doteraz 29 miliónov eur.

Školám sa posielali financie aj na zabezpečenie dezinfekcie, dezinfekčných prostriedkov a iné výdavky v súvislosti s hygienicko-epidemiologickými opatreniami. "Na základné školy sme poslali deväť miliónov eur. Ministerstvo financií umožnilo prečerpať 8,5 milióna eur a 552.000 eur bolo z rozpočtu kapitoly ministerstva školstva," priblížil Gröhling. Na stredné školy išlo na tento istý účel 7,5 milióna eur. Na vysoké školy rezort školstva poslal 19,8 milióna eur.

"Okrem toho sme školám pred letom poslali 375.000 eur na tlač materiálov a pracovných listov pre žiakov bez internetu a podobný balík chystáme pre tento prípad aj teraz," uviedol šéf rezortu školstva. Podiel žiakov, ktorí sa učia doma, sa v septembri hýbal okolo jedného percenta. "Znamená to, že každý deň sa približne 99 percent žiakov aj naďalej učilo v školách a vyhli sme sa plošnému uzatvoreniu škôl," uzavrel Gröhling.