Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Gröhling víta,že pri návšteve pápeža budú môcť byť len plne zaočkovaní

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minister školstva pripomenul, že aj pápež František sa nechal zaočkovať a preto verí, že ho v tom budú veriaci nasledovať.

Bratislava 20. júla (TASR) - Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) ocenil, že na programe počas septembrovej návštevy pápeža Františka sa budú môcť zúčastniť len plne zaočkovaní. Toto rozhodnutie víta. Poslanec za SaS Radovan Sloboda s rozhodnutím súhlasí, no pýta sa, prečo podobné podmienky neplatia aj pre športové podujatia.

"Ide o obrovské podujatie, na ktorom sa majú zúčastniť stovky tisíc ľudí. Z epidemického hľadiska by mohlo byť extrémne rizikové, preto oceňujem, že jeho podmienkou bude očkovanie," napísal minister školstva na sociálnej sieti.

Gröhling pripomenul, že aj pápež František sa nechal zaočkovať a preto verí, že ho v tom budú veriaci nasledovať. "Rovnako k očkovaniu vyzývajú aj predstavitelia slovenskej cirkvi. Verím preto, že aj veriaci budú nasledovať jeho vzor a budú rovnako ako on dôverovať odborníkom a lekárom," skonštatoval.

Sloboda rozhodnutie víta a plne s ním súhlasí, nerozumie však, prečo nemôžeme ísť rovnakou cestou aj v prípade športu a kultúry. "Prečo nemôže byť aspoň 5000 očkovaných fanúšikov na futbale, keď má štadión kapacitu 20.000? Zasa sú rovní a rovnejší. Tisícky očkovaných na pápežovi prekážať nebudú, ale tisícky očkovaných na futbale sú problém. Prosím, vysvetlíte mi to už niekto? Kde je v tomto logika?" pýta sa poslanec na sociálnej sieti.

Na programe počas septembrovej návštevy pápeža Františka a stretnutia s ním sa budú môcť zúčastniť len plne zaočkovaní. V utorok o tom informoval minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Pápež prijal pozvanie, ktoré mu adresovali všetci biskupi v mene celej katolíckej cirkvi na Slovensku, prezidentka SR Zuzana Čaputová i slovenská vláda. Pápež František by mal navštíviť Slovensko 12. až 15. septembra.