Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Gröhling: Vzdeláva sa 95,9 % žiakov, individuálna izolácia zafungovala

Na archívnej snímke zo 14. septembra 2020 minister školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ) Branislav Gröhling (SaS) prichádza na zasadnutie Ústredného krízového štábu SR v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Poukázal, že ministerstvo zdravotníctva odporúčalo s testovaním na školách pokračovať minimálne do veľkonočných prázdnin, potom sa situácia prehodnotí.

Bratislava 2. marca (TASR) – Aktuálne sa prezenčne vzdeláva 95,9 percenta žiakov. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Ako tvrdí, individuálna izolácia zafungovala. Tento týždeň sa urobilo 370.000 samotestov, pozitivita výrazne klesla a je na úrovni 1,5 percenta.

"Tento týždeň sme požiadali štátne hmotné rezervy o vyskladnenie ďalšieho 1,8 milióna kusov testov, ktoré sa budú distribuovať v rámci celého Slovenska," vysvetlil minister školstva s tým, aby sa naďalej mohli žiaci testovať. Poukázal, že ministerstvo zdravotníctva odporúčalo s testovaním na školách pokračovať minimálne do veľkonočných prázdnin, potom sa situácia prehodnotí.

O situácii v školstve v súvislosti s Ukrajinou chce minister školstva informovať po rokovaní vlády.