Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hamran sa má k šéfke NAKA a vyšetrovateľom vyjadriť koncom týždňa

Štefan Hamran, foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Štyroch obvinených vyšetrovateľov NAKA Krajský súd v Bratislave v piatok (1. 10.) prepustil z väzby. Podľa súdu je ich trestné stíhanie neopodstatnené.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Dočasne poverený prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran zatiaľ nepotvrdil ani nevylúčil medializovaný odchod Evy Kurrayovej z funkcie riaditeľky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Jeho postoj by mal byť známy koncom týždňa. Oznámiť má aj stanovisko k pôsobeniu obvinených vyšetrovateľov. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

"Policajný prezident sa k tejto téme (zotrvanie Kurrayovej vo funkcii, poznámka TASR), ako aj k situácii okolo obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry pre médiá vyjadrí na tlačovej besede, ktorú by sme chceli usporiadať koncom tohto týždňa," uviedol Slivka.

O údajnom konci Kurrayovej vo funkcii informoval v pondelok (4. 10.) Denník N. Kurrayová vedie NAKA od mája. Na pozícii najprv pôsobila dočasne na základe poverenia, od augusta má funkciu potvrdenú výberovým konaním. Miesto sa uvoľnilo po rezignácii Branislava Zuriana, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť.

Štyroch obvinených vyšetrovateľov NAKA Krajský súd v Bratislave v piatok (1. 10.) prepustil z väzby. Podľa súdu je ich trestné stíhanie neopodstatnené.