Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Hasiči pomáhali zvládnuť pandémiu koronavírusu pri vyše 5000 výjazdoch

Na snímke hasiči počas testovania. Foto: Facebook

Do dnešného dňa bolo posádkami hasičskej záchrannej služby v rámci celej republiky odobraných celkom 25.233 vzoriek.

Bratislava 31. júla (TASR) - Od začiatku marca vykonali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) viac ako 5000 výjazdov súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu. "Týkali sa najmä odobratia vzoriek, činnosti na hraničných priechodoch, zabezpečovania chodu štátnych karanténnych zariadení, dezinfekcie priestorov, ale i prevozov repatriantov či stavania krízových stanov na hraničných priechodoch a v areáloch nemocníc,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

"Do dnešného dňa bolo posádkami hasičskej záchrannej služby v rámci celej republiky odobraných celkom 25.233 vzoriek. V čase prevádzky štátnych karanténnych zariadení hasiči zabezpečovali 12 objektov, v rámci 87 transportov previezli 1171 repatriantov. Na 26 hraničných priechodoch postavili 21 stanov a sedem kontajnerov, ďalších 16 stanov a jeden kontajner umiestnili v areáloch nemocníc a regionálnych úradov verejného zdravotníctva," spresnila Farkasová. Pripomenula, že i v období pandémie zasahovali hasiči pri každodenným výjazdoch. "V apríli tak narástol počet výjazdov až o 60 percent," upozornila.

Všetky činnosti súvisiace s pandémiou nového koronavírusu vykonávali hasiči s vysokým stupňom ochrany. "Doposiaľ sa ochorením COVID-19 nenakazil ani jeden príslušník HaZZ," dodala Farkasová.