Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Hasiči zasahovali počas Vianoc pri 152 udalostiach

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Na Štedrý deň boli privolaní v 56 prípadoch.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Hasiči zaznamenali na Štedrý deň a počas ďalších dvoch dní celkom 152 udalostí rôzneho charakteru, pri ktorých bola potrebná ich pomoc. Celkový počet výjazdov bol počas vianočných sviatkov nižší ako v obvyklé dni ich služby. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Na Štedrý deň boli privolaní v 56 prípadoch. "Z toho najviac pri technických výjazdoch (25–krát) a 11–krát zasahovali pri dopravných nehodách," priblížila hovorkyňa. K požiarom boli vyslaní 15-krát, pri ekologických výjazdoch zasahovali päťkrát.

Ďalší deň zasahovali 53-krát. "Ich pomoc bola potrebná pri 20 požiaroch, 18-krát boli vyslaní k technickým udalostiam, 13-krát zasahovali pri dopravných nehodách a vykonali tiež dva výjazdy k ekologickým udalostiam," dodala Križanová.

Na Druhý sviatok vianočný sa počet výjazdov hasičov znížil na 43. "Zasahovali pri 18 technických udalostiach a siedmich dopravných nehodách, 15-krát bola ich pomoc potrebná pri požiaroch, trikrát boli vyslaní k ekologickým výjazdom," spresnila.