Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Hasiči zasahovali za 24 hodín v súvislosti s počasím 112-krát

Snímka z miesta záplav. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Hasiči tiež na niektorých miestach vykonávali monitoring vodných tokov.

Bratislava 18. mája (TASR) - Hasiči za uplynulých 24 hodín zasahovali na Slovensku v súvislosti s počasím 112-krát. Najviac výjazdov uskutočnili príslušníci v Bratislavskom kraji, kde bola ich pomoc potrebná 45-krát. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

V Trnavskom kraji hasičov privolali k 21 udalostiam a v Banskobystrickom kraji zasahovali 14-krát. "V Košickom kraji boli príslušníci privolaní k 12 udalostiam a v Trenčianskom kraji zasahovali desaťkrát," uviedla Križanová.

Pomoc profesionálnych a dobrovoľných hasičov bola potrebná najmä pri odstraňovaní popadaných stromov z cestných komunikácií a pri odčerpávaní vody zo zatopených ulíc a pivníc. Hasiči tiež na niektorých miestach vykonávali monitoring vodných tokov.

V Trnavskom kraji si daždivé počasie vyžiadalo od stredy 15 zásahov



Spolu 15 zásahov absolvovali hasiči od stredy (17. 5.) do štvrtkového skorého rána na území Trnavského kraja v súvislosti so zvýšenými zrážkami. Išlo hlavne o odčerpávanie vody z pivníc rodinných domov, odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií či naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ)SR v Trnave Lena Košťálová.

Zásahy profesionálnych i dobrovoľných hasičov si situácia vyžiadala v regióne Trnavy a na Záhorí. Nasadených bolo podľa Košťálovej 16 príslušníkov HaZZ, 43 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí a 15 kusov hasičskej techniky.