Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Polícia vyšetruje zrážku nákladného a osobného auta

Na snímke osobné auto, ktoré sa zrazilo s nákladným autom pri dopravnej nehode v obci Zborov. Foto: Facebook Polície SR - Prešovský kraj

Pri nehode sa ľahko zranili štyri osoby, informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Prešov 12. novembra (TASR) - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo vo štvrtok v obci Zborov v Bardejovskom okrese. Materiálna škoda bola podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Ligdayovej predbežne vyčíslená na cca 157.000 eur.

Ako pre TASR uviedla Ligdayová, 20-ročný vodič z okresu Svidník viedol osobné motorové vozidlo značky Volkswagen Passat, pri prejazde pravotočivej zákruty z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy prešiel do protismeru, kde v tom čase 63-ročný vodič z okresu Bardejov viedol nákladné motorové vozidlo značky Tatra s prívesom.



"Vodič nákladného vozidla v snahe zabrániť zrážke strhol riadenie vpravo, čím jej aj tak nedokázal zabrániť, so súpravou vrazil do oplotenia a následne do steny rodinného domu. Pri dopravnej nehode došlo k ľahkému zraneniu spolujazdca sediaceho v osobnom motorovom vozidle, a taktiež k ľahkému zraneniu spolujazdca sediaceho v jazdnej súprave," uviedla Ligdayová.

Obaja vodiči utrpeli podľa Ligdayovej doposiaľ presne nezistené zranenia, ktoré si vyžiadali ich hospitalizáciu v Bardejovskej nemocnici.

"Prítomnosť alkoholu u vodiča osobného motorového vozidla bola vylúčená vykonanou dychovou skúškou a u vodiča jazdnej súpravy bola odobratá vzorka krvi na zistenie prítomnosti alkoholu," dodala Ligdayová.

Aj hasiči zasahovali pri nehode v obci Zborov


Hasiči zasahovali pri dopravnej nehode osobného motorového vozidla s nákladným v obci Zborov v Bardejovskom okrese.

Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, pri nehode sa ľahko zranili štyri osoby.

"Osobné vozidlo bolo na ceste, nákladné narazilo do rodinného domu. Doprava je riadená políciou," priblížil.