Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Hasiči zriadili drive-in odberné miesto, otestovali 22 policajtov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nitrianski hasiči vykonávajú v súčasnosti odbery najmä repatriantom v karanténnych zariadeniach v Gabčíkove a vo Veľkom Mederi, ale aj príslušníkom záchranných zložiek.

Nitra 20. apríla (TASR) – Nitrianski hasiči v pondelok zriadili dočasné drive-in odberné miesto v areáli hasičskej stanice v Nitre. Určené bolo pre príslušníkov Policajného zboru. Počas dňa odobrala posádka hasičských záchranárov vzorky 22 policajtom. „Aj týmto spôsobom vieme zvýšiť svoje kapacity pri testovaní na nový koronavírus. Hasičskí záchranári odoberali vzorky policajtom bez toho, aby museli vystúpiť zo svojich automobilov,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michal Varga.

Nitrianski hasiči vykonávajú v súčasnosti odbery najmä repatriantom v karanténnych zariadeniach v Gabčíkove a vo Veľkom Mederi, ale aj príslušníkom Policajného zboru a ostatným záchranným zložkám. „Vďaka drive-in odberným miestam dokážeme efektívnejšie vykonávať odbery vzoriek a pomôcť tak väčšiemu počtu osôb,“ skonštatoval Varga.