Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Hasiči vlani hasili 15 požiarov na cintorínoch, apelujú na opatrnosť

Ilustračné foto Foto: TASR

Hasiči odporúčajú neodhadzovať horiace zápalky na zem a dbať na bezpečnosť pri zapaľovaní sviečok. Sviečky v plastových kahancoch by nemali ľudia ukladať príliš nahusto.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Počas nasledujúcich dní hrozí zvýšené riziko vzniku požiaru na cintorínoch. Hasiči boli minulý rok privolaní počas Dušičiek k 15 požiarom na cintorínoch. Apelujú preto na ľudí, aby boli opatrní a zodpovední. TASR o tom informovala Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Návštevníci ozdobujú hroby smútočnými vencami, kyticami a množstvom sviečok, ktoré zapaľujú v bezprostrednej blízkosti horľavých materiálov," poukazujú hasiči s tým, že hrozí tak priame riziko vzniku a rýchleho rozšírenia požiaru.

Odporúčajú preto neodhadzovať horiace zápalky na zem a dbať na bezpečnosť pri zapaľovaní sviečok. Sviečky v plastových kahancoch by nemali ľudia ukladať príliš nahusto. Zapálené sviečky je treba podľa hasičov ukladať v bezpečnej vzdialenosti od vencov, kytíc, ikebán či stúh. Hasiči tiež radia zvýšiť dohľad nad deťmi v blízkosti hrobov.