Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Heger: Garantované miesto v škôlke je najlepšie prorodinné opatrenie

Na snímke dočasne poverený premiér SR Eduard Heger (OĽANO) počas 136. schôdze vlády SR 22. februára 2023 v BRatislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Čo je podľa jeho slov nemenej dôležité, na zmenu musia byť pripravené mestá a obce, aby mali pre deti v materských školách reálne miesta.

Bratislava 23. februára (TASR) - Garantované miesto v materskej škole pre deti od troch rokov považuje dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) za jedno z najlepších a najúčinnejších prorodinných opatrení. Uviedol to na sociálnej sieti.

"Vláda v stredu (22. 2.) schválila ďalší zo série dôležitých legislatívnych návrhov, ktorý zavádza právny nárok rodičov na miesto v škôlke. Od septembra 2024 pre štvorročné dieťa a od septembra 2025 aj pre trojročné dieťa," poznamenal premiér. Pripomenul, že legislatívu ešte musí schváliť Národná rada SR.

Čo je podľa jeho slov nemenej dôležité, na zmenu musia byť pripravené mestá a obce, aby mali pre deti v materských školách reálne miesta. "Na tento účel máme pripravených takmer 130 miliónov eur z Plánu obnovy a odolnosti SR. Cieľom je vytvoriť 12.000 miest pre deti po celom Slovensku," dodal Heger. Prvá výzva na čerpanie peňazí na tento účel je už spustená.