Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Heger: Klus by mal sám vyvodiť dôsledky z hlasovania vo výbore EP

Na snímke dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger Foto: TASR Jakub Kotian

Heger po výzve zo strany prezidentky povedal, že už dal preveriť, aké kroky je potrebné urobiť, či vláda musí o tejto záležitosti rokovať.

Brusel 23. marca (TASR) - Martin Klus by sa mal postaviť čelom k situácii, že poslanci Výboru Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu odmietli jeho kandidatúru za člena Európskeho dvora audítorov (EDA). Uviedol to dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger vo štvrtok po príchode na summit EÚ, informuje spravodajca TASR.

Heger zdôraznil, že Klus by mal vyvodiť dôsledky z toho, ako dopadlo stredajšie hlasovanie vo výbore europarlamentu pre kontrolu rozpočtu, keď po jeho vypočutí hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali.

"Hlasovanie hovorí jasne. Čísla rozhodli. Ja vždy preferujem ten prístup, že tí najlepší majú vyhrať. Takže treba, aby sa Klus postavil k tomu čelmo," uviedol premiér.

Na otázku, či jeho vláda už hľadá náhradníka za Klusa na pozíciu pre Slovensko v EDA, odpovedal, že vláda sa bude touto otázkou zaoberať po jeho návrate z dvojdňového summitu EÚ.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok požiadala Hegera, aby vláda stiahla nomináciu poslanca Národnej rady SR Martina Klusa na kandidáta za člena Európskeho dvora audítorov.

Heger po výzve zo strany prezidentky povedal, že už dal preveriť, aké kroky je potrebné urobiť, či vláda musí o tejto záležitosti rokovať, a sľúbil, že viac informácií poskytne vo štvrtok priamo z Bruselu.



(spravodajca TASR Jaromír Novak)