Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Heger odcestoval do Slovinska na samit krajín EÚ a západného Balkánu

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Premiér sa v utorok po pristátí v Slovinsku zúčastní na stretnutí predsedov vlád krajín V4 a následne aj na neformálnej večeri lídrov EÚ.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Premiér SR Eduard Heger (OĽANO) odcestoval v utorok do Slovinska, kde sa v stredu (6. 10.) zúčastní na samite krajín EÚ a západného Balkánu v mestečku Brdo pri Kranju.

Účastníci samitu budú diskutovať o posilnení regionálnej spolupráce, ako aj o sociálno-ekonomickej obnove regiónu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Témou samitu bude aj Hospodársky a investičný plán pre západný Balkán, ktorého cieľom je dlhodobo podporovať oživenie hospodárstva v regióne a urýchliť jeho ekologickú a digitálnu transformáciu. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Premiér sa v utorok po pristátí v Slovinsku zúčastní na stretnutí predsedov vlád krajín V4 a následne aj na neformálnej večeri lídrov EÚ, ktorej témou bude globálna úloha Únie vo svetle najnovších medzinárodných udalostí.

Samit sa koná z iniciatívy slovinského predsedníctva v Rade EÚ, ktoré sa začalo 1. júla. Heger by sa na Slovensko mal vrátiť v stredu popoludní.