Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Heger odchádza z OĽANO, hovorí o vlastnej vízii v politike

Na snímke dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger. Foto: TASR - Jakub Kotian

Svoje pôsobenie v OĽANO Heger označil za jednu z najdôležitejších životných etáp.

Bratislava 6. marca (TASR) - Dočasne poverený premiér Eduard Heger oznámil odchod z hnutia OĽANO. Na sociálnej sieti napísal, že má vlastnú víziu o politike.

"Dnes sa moja úloha a poslanie v hnutí naplnili. Mám vlastnú víziu o politike. Viem, že ak ju chcem naplniť, musím sa vydať vlastnou cestou," vyhlásil.

Svoje pôsobenie v OĽANO Heger označil za jednu z najdôležitejších životných etáp. "Dostal som od hnutia dôveru a príležitosť byť súčasťou vlády a neskôr riadiť našu krajinu. S hnutím som si prešiel dlhú spoločnú cestu. Zažili sme náročné i pekné chvíle. Robili sme aj chyby, pretože nie sme dokonalí, pretože sme len ľudia," skonštatoval a poprial OĽANO do ďalšieho politického života len to najlepšie. Líder hnutia Igor Matovič mu v komentári poďakoval za spoločnú cestu a poprial veľa šťastia.

Nový politický projekt by mal Heger tvoriť s dočasne poverenými ministrami Jaroslavom Naďom či Jánom Budajom. Všetci traja boli súčasťou predsedníctva OĽANO. Šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš už cez víkend avizoval, že pokiaľ Heger odíde z OĽANO, hnutie mu "nebude robiť zle" a mal by vládu viesť až do predčasných parlamentných volieb.