Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Heger podporí zo svojej rezervy rozvoj komunitného života po pandémii

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR - Martin Baumann

Dúfam, že aj táto výzva pomôže v rozvoji komunitného života a podporí rôzne spoločenské aktivity, ktoré ľudí spájajú, uviedol premiér.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) podporí zo svojej rezervy aktivity zamerané na rozvoj komunitného života po pandémii, najmä na spoločenské a športové aktivity. Vyhlásil ďalšiu výzvu a na tento účel vyčlenil 300.000 eur, pričom maximálna výška požadovanej a poskytnutej dotácie má byť 10.000 eur. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

"Na Slovensko sa pomaly vracia život, ktorý sme žili pred pandémiou. Opatrenia sa uvoľňujú a ľudia sa postupne opäť začínajú stretávať. Dúfam, že aj táto výzva pomôže v rozvoji komunitného života a podporí rôzne spoločenské aktivity, ktoré ľudí spájajú," uviedol premiér.

Tlačový odbor ozrejmil, že výzva je už zverejnená a zapojiť sa do nej môžu samosprávy, mimovládne a neziskové organizácie, nadácie, cirkvi, ale aj výchovno-vzdelávacie inštitúcie. Žiadosti možno predkladať prostredníctvom elektronického formulára, a to do 23. mája. Bližšie informácie o výzve i formulár sú zverejnené na webe vlády.