Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Heger podporí zo svojej rezervy talentovú mládež i viaceré projekty

Na snímke dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Maximálna výška podpory pre talentované deti, mládež a študentov je 5000 eur.

Bratislava 3. februára (TASR) - Samosprávy, mimovládne a neziskové organizácie, nadácie, cirkvi či výchovno-vzdelávacie inštitúcie sa môžu uchádzať o financie z rezervy predsedu vlády SR. Podporená bude talentovaná mládež, ale aj rekonštrukcie budov a revitalizácie parkov. Žiadosti je možné podávať do 28. februára. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Podpora talentovaných detí a študentov, budovanie a revitalizácia verejných priestranstiev v obci či oprava a modernizácia budov sú oblasti podpory, na ktoré som vyčlenil niekoľko stoviek tisíc eur z rezervy predsedu vlády," skonštatoval dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO).

Maximálna výška podpory pre talentované deti, mládež a študentov je 5000 eur. Určená je pre jednotlivcov, ktorí vynikajú vo vedomostnej, športovej či umeleckej oblasti. Finančné prostriedky je možné využiť aj na účasť na domácich či zahraničných súťažiach či na nákup športovej výbavy, kníh a hudobných nástrojov.

Na projekty zamerané na budovanie a revitalizáciu verejne dostupných priestranstiev v rámci zelenej infraštruktúry je stanovená maximálna výška podpory 10.000 eur. Týka sa to napríklad výsadby kvetinových alebo bylinkových záhonov, stromoradí či ovocných sadov, ktoré pomôžu zmierniť následky klimatickej zmeny v regiónoch.

Tretia oblasť podpory je zameraná na opravu a modernizáciu budov. V rámci nej je možné požiadať o finančné prostriedky na rekonštrukciu kultúrnych domov, obecných úradov, ale aj základných škôl.