Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO: Heger sa stretol s premiérom, rámec PVV spĺňa to, čo očakával

Na snímke predseda strany Demokrati Eduard Heger počas brífingu po stretnutí s predsedom vlády SR Ľudovítom Ódorom na Úrade vlády 30. mája 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Heger nevidí zmysel vysloviť dôveru členom vlády, ktorých by potom chcel odvolávať.

Bratislava 30. mája (TASR) - Rámec programového vyhlásenia vlády (PVV) Ľudovíta Ódora spĺňa predpoklady, ktoré očakával expremiér a líder mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger. Na utorkovom stretnutí s premiérom sa podľa jeho slov rozprávali aj o potrebe čerpania zvyšných eurofondov.

"Zatiaľ sme sa rozprávali o rámcoch a jednotliví ministri majú pripraviť presné znenie svojich kapitol. V tomto momente ideme tým smerom, že to spĺňa predpoklady, ktoré sme očakávali," povedal Heger novinárom po stretnutí s Ódorom na Úrade vlády SR.

Heger nevidí zmysel vysloviť dôveru členom vlády, ktorých by potom chcel odvolávať. "Mne ide o to, aby ministri neboli odvolaní, ide mi o to, aby boli úspešní. Preto sa rozprávam s premiérom o obsahu," doplnil.



Expremiér tiež deklaroval, že v implementácii plánu obnovy jeho vláda nezlyhala. Na jeseň by sme podľa jeho slov mali mať tri platby z plánu obnovy, čo považuje za úspech. Vláda preto podľa neho stihne naplniť ďalšie míľniky do septembra. V súvislosti s hrozbou prepadnutia eurofondov povedal, že keď začínala vláda v roku 2020, mali sme za sebou sedemročné obdobie, za ktoré sa mali eurofondy čerpať, no vyčerpaných bolo len 30 percent. "Naša vláda sa snažila vyčerpať najviac, ako sa dalo. Za polovičný čas sme vyčerpali viac ako tí pred nami," povedal s tým, že ide o výzvu, s ktorou sa treba popasovať. Ódor musí podľa neho zintenzívniť kontrolu nad implementáciou a čerpaním eurofondov.