Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Heger sa stretol s prezidentom Islandu,hovorili o geotermálnej energii

Na snímke premiér SR Eduard Heger. Foto: TASR - Martin Baumann

Elektrická energia, ktorá sa využíva na tomto ostrove, pochádza len z obnoviteľných zdrojov a Island sa radí medzi najekologickejšie krajiny na svete.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) sa vo štvrtok v priestoroch Úradu vlády SR stretol s islandským prezidentom Gudnim Thorlaciusom Jóhannessonom, ktorý pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Premiér s islandským prezidentom diskutovali o využití obnoviteľných zdrojov a geotermálnej energii. "Islandu patrí svetové prvenstvo vo využívaní geotermálnej energie na vykurovanie. Naše geotermálne zdroje nevyužívame v takej miere, preto ste pre nás príkladom, ale aj výzvou," povedal Heger.

Ako dodal predseda vlády SR, Islandu sa podarilo skĺbiť prírodné zdroje s modernými technológiami. Elektrická energia, ktorá sa využíva na tomto ostrove, pochádza len z obnoviteľných zdrojov a Island sa radí medzi najekologickejšie krajiny na svete.