Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Heger sa teší na spoluprácu s novou talianskou premiérkou Meloniovou

Novovymenovaná talianska premiérka Giorgia Meloniová (uprostred) pózuje so svojím novým vládnym kabinetom po jej slávnostnom zložení prísahy v prezidentskom paláci Quirinal v Ríme 22. októbra 2022. Foto: TASR/AP

K zloženiu prísahy členov novej talianskej vlády sa vyjadril aj slovenský minister zahraničných vecí R. Káčer, ktorý zagratuloval novému šéfovi talianskeho rezortu diplomacie Antoniovi Tajanimu.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Slovenský premiér Eduard Heger sa teší na spoluprácu s novou talianskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Heger to uviedol v sobotu v príspevku na sociálnej sieti Twitter, informuje TASR.

"Tešíme sa na ďalšie hľadanie spoločných európskych riešení s novou talianskou vládou vedenou prvou (talianskou) premiérkou Giorgiou Meloniovou," napísal Heger. Dodal, že "musíme zostať jednotní a spoločne riešiť výzvy, ako je energetická kríza a ruská vojna na Ukrajine". "To je naša najväčšia sila," uviedol.

K zloženiu prísahy členov novej talianskej vlády sa vyjadril aj slovenský minister zahraničných vecí Rastislav Káčer, ktorý zagratuloval novému šéfovi talianskeho rezortu diplomacie Antoniovi Tajanimu. "Pred nami je veľa výziev, sme pripravení pokračovať vo vynikajúcej spolupráci na bilaterálnej a európskej úrovni," napísal Káčer na Twitteri.

Meloniová v sobotu v prezidentskom paláci v Ríme zložila prísahu do rúk talianskeho prezidenta Sergia Mattarellu ako prvá žena na čele vlády v histórii Talianska.