Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Heger varoval, že Rusko môže ohroziť aj Slovensko

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas rokovania 81. schôdze vlády SR 26. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Je dôležité, že (Ukrajinci) sú našimi susedmi a my sme plne na ich strane, (je dôležité), aby zvíťazili a zachovali si svoju demokraciu a suverenitu, zdôraznil E. Heger.

Davos 26. mája (TASR) - Ak by Rusko zvíťazilo vo vojne na Ukrajine, bude postupovať ďalej a mohlo by ohroziť aj Slovensko. Pre spravodajskú stanicu Sky News to vo švajčiarskom Davose povedal slovenský premiér Eduard Heger.

"Je dôležité, že (Ukrajinci) sú našimi susedmi a my sme plne na ich strane, (je dôležité), aby zvíťazili a zachovali si svoju demokraciu a suverenitu," zdôraznil Heger.

Slovensku podľa premiéra veľmi záleží aj na tom, aby bola susedná Ukrajina stabilnou a prosperujúcou krajinou. Ak by však Rusko na Ukrajine zvíťazilo, ohrozené by podľa Hegera bolo aj Slovensko.

"Ďalší na rade sme my. Ak (Ukrajinci) nezvíťazia, vieme, že Rusko pôjde ďalej, čiže je to skutočne veľmi dôležité a musíme to chápať, najmä v Európskej únii," povedal slovenský premiér, ktorého vo štvrtok citovala Sky News.