Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Heger vyjadril sústrasť rodinám obetí zemetrasenia v Turecku a Sýrii

Na archívnej snímke dočasne poverený premiér Eduard Heger. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo v noci na pondelok oblasť na juhovýchode Turecka blízko hraníc so Sýriou. Epicentrum sa nachádzalo severne od tureckého mesta Gaziantep.

Bratislava/Ankara 6. februára (TASR) - Dočasne poverený premiér SR Eduard Heger vyjadril sústrasť rodinám obetí silného zemetrasenia, ktoré v noci na pondelok zasiahlo juhovýchod Turecka neďaleko hraníc so Sýriou. Heger to napísal v príspevku na sociálnej sieti, informuje TASR.

Heger uviedol, že je hlboko zarmútený skazou, ktorú spôsobilo silné zemetrasenie v Turecku a Sýrii. "Úprimnú sústrasť rodinám obetí a zraneným prajem skoré uzdravenie," dodal v príspevku na Twitteri.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo v noci na pondelok oblasť na juhovýchode Turecka blízko hraníc so Sýriou. Epicentrum sa nachádzalo severne od tureckého mesta Gaziantep. Otrasy bolo cítiť od tureckej metropoly Ankara cez Cyprus až po pásmo Gazy a egyptskú Káhiru.

V Turecku a Sýrii hlásia viac než 560 obetí a približne 3000 zranených. Záchranári prehľadávajú trosky budov a počet obetí sa môže ešte zvýšiť. Svoju pomoc už Turecku ponúklo viacero krajín, Európska únia aktivovala svoj mechanizmus civilnej ochrany.