Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Heger:Ak má SaS k novele školského zákona výhrady,budeme s ňou rokovať

Na archívnej snímke dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Premiér poznamenal, že novelu školského zákona začal riešiť ešte Gröhling a súčasný minister školstva zdedil jeho prácu.

Bratislava 21. marca (TASR) - Ak má SaS k novele školského zákona, ktorý sa nachádza v parlamente, výhrady, budeme s ňou rokovať. Vyhlásil to dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger.

Poznamenal, že dočasne poverený minister školstva Ján Horecký má osloviť bývalého šéfa rezortu školstva a poslanca Národnej rady SR Branislava Gröhlinga (SaS) na rokovanie. Premiér už v tejto veci oslovil aj lídra liberálov Richarda Sulíka. "Naším cieľom je dostať tento zákon do takej podoby, aby bol schválený. Ak SaS má výhrady, budeme s ňou rokovať," povedal Heger.

Premiér poznamenal, že novelu školského zákona začal riešiť ešte Gröhling a súčasný minister školstva zdedil jeho prácu. "Teraz ma prekvapuje, že práve on nechce podporiť tento zákon. Rokovania bežia, preto som požiadal ministra, aby si vzal viacej dní na to, aby s Gröhlingom o tom rokoval. Nám ide o výsledok, nemáme v tom politické záujmy. Plán obnovy je stavaný pre Slovensko," povedal. Verí, že SaS pristúpi k dohode.

Zároveň ho mrzí postoj SaS, ktorá v utorok nepodporila návrh novely zákona o mechanizme na podporu obnovy a odolnosti v prvom čítaní. Poznamenal, že tento zákon je skôr technický, oveľa dôležitejšia je novela školského zákona.