Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Heger:V SR vrcholí zápas o právny štát, mafia a korupcia budú porazené

Na snímke premiér SR Eduard Heger(OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa predsedu vlády sme svedkami pokusov o zastrašovanie či vyhrážanie sa ľuďom, pre ktorých je spravodlivosť najvyššou prioritou.

Bratislava 14. septembra (TASR) – Na Slovensku vrcholí zápas o právny štát, povedal na margo aktuálneho diania premiér Eduard Heger (OĽANO). Hoci ide podľa neho o ťažký boj, občanov ubezpečil, že jeho vláda zápas nevzdá. Vo videu na sociálnej sieti zároveň odkázal, že mafia a korupcia budú porazené.

"Za 12 rokov tu vznikla a zmocnela organizovaná sieť ľudí, pre ktorých sú polícia, prokuratúra i súdy len prostriedkom na zabezpečenie si beztrestnosti. Nám sa darí postupne zbavovať týchto ľudí svojich pozícií. Odpor týchto ľudí voči vláde zákona však silnie," povedal Heger.

Podľa predsedu vlády sme svedkami pokusov o zastrašovanie či vyhrážanie sa ľuďom, pre ktorých je spravodlivosť najvyššou prioritou. Rozviazaním rúk orgánom činným v trestnom konaní vyjadruje premiér podľa vlastných slov podporu čestným policajtom, prokurátorom a sudcom, teda nie podporu tým, ktorí zneužívajú svoje pozície zo strachu pred spravodlivosťou. "Ľudí, ktorí bojujú v ťažkých podmienkach o spravodlivosť, neopustíme. Mafia a korupcia budú porazené," zdôraznil Heger.