Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Heger:Verím, že poslanci dohodu na septembrovom termíne volieb dodržia

Na snímke premiér SR Eduard Heger (OĽANO) počas rokovania 127. schôdze vlády SR 14. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Upozornil, že finálne rozhodnutie je tak či tak v rukách poslancov Národnej rady SR, rešpektuje v tejto súvislosti i to, že sa hlasovať bude až v utorok (31. 1.).

Bratislava 27. januára (TASR) - Dohoda na termíne konania predčasných volieb medzi stranami bývalej štvorkoalície je na 30. septembri. V piatok to pripomenul dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). "Verím, že tých 90 poslancov, ktorí deklarovali podporu tomuto návrhu, svoje slovo dodrží," povedal.

Upozornil, že finálne rozhodnutie je tak či tak v rukách poslancov Národnej rady SR, rešpektuje v tejto súvislosti i to, že sa hlasovať bude až v utorok (31. 1.). Zároveň však priznáva, že oddialenie hlasovania po ukončenej rozprave k bodu nepovažuje za šťastné. "Ak poslanci dorokovali, mohli to odhlasovať hneď. Nie je to dobrá vizitka ani parlamentu, ani koalície," uviedol.



Parlament v stredu (25. 1.) schválil zmenu Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami. Skrátiť volebné obdobie parlamentu bude možné uznesením, na ktorého schválenie bude potrebných aspoň 90 hlasov poslancov. Vo štvrtok (26. 1.) viedli poslanci diskusiu, v hre je viacero termínov. Hlasovať o nich budú v utorok (31. 1.) o 17.00 h.