Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hľadajú sa ďalší mladí lídri do programu Teach for Slovakia

Na snímke účastníci vzdelávacieho programu Teach for Slovakia počas prijatia u prezidenta SR Andreja Kisku, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

V projekte Teach for Slovakia v súčasnosti pôsobí 22 mladých ľudí.

Bratislava 20. októbra (TASR) – Organizátori celosvetového úspešného projektu, ktorý už aj na Slovensku zapustil korene pod názvom Teach for Slovakia, hľadajú tretiu skupinu dobrovoľníkov. Mladí ľudia, ktorí majú radi výzvy a chcú svojím nadaním i altruizmom pomáhať vzdelávať deti v znevýhodnenom prostredí, sa môžu prihlásiť do 15. decembra.

V projekte Teach for Slovakia v súčasnosti pôsobí 22 mladých ľudí, ktorí učia v 16 základných školách (ZŠ) po celom Slovensku. Prvých 12 absolventov programu začalo v roku 2014 učiť v ZŠ najmä na východnom Slovensku, v regiónoch postihnutých vysokou nezamestnanosťou a nízkou životnou úrovňou. V septembri tohto roka sa k nim pridala ďalšia desiatka odvážlivcov.

Zakladateľ slovenského projektu Stanislav Boledovič pripomína, že ide o absolventov domácich i prestížnych zahraničných škôl rôznych odborov, s množstvom mimoškolských aktivít a sľubne rozbehnutou kariérou. "Vzdali sa pohodlia aj atraktívneho platu, aby pomohli iným a popritom rozvinuli aj svoj vlastný potenciál lídrov, s ktorým neskôr môžu naštartovať zmeny v školstve i spoločnosti," pripomenul Boledovič.

S kolegami už myslí aj na rozbeh ďalšieho - tretieho ročníka projektu. "Preto už teraz hľadáme talentovaných lídrov, ktorých trápi stav školstva v kombinácii so sociálnou situáciou na Slovensku a chcú osobne prispievať k dosiahnutiu zmeny," priblížila Naďa Kasalová, manažérka pre nábor a marketing v Teach for Slovakia.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 15. decembra vyplnením registračného formulára na webe Teach for Slovakia. V užšom výbere potom organizátori určia tých najlepších, ktorí absolvujú intenzívny šesťtýždňový kurz zameraný na komunikačné a manažérske schopnosti. Kurz v sebe zahŕňa aj učenie detí v Letnej škole, ktorú Teach for Slovakia organizuje. Počas dvojročného programu im budú radiť a podporovať ich skúsení koučovia a mentori.