Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hľadaného českého zločinca pomohli dolapiť slovenskí policajti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Posledné stopy českého zločinca boli z leta 2010 a viedli na Ukrajinu.

Bratislava 8. februára (TASR) – Za účasti slovenskej polície bol v utorok 24. januára zadržaný jeden z najdlhšie hľadaných českých zločincov. V maďarskej obci Rajka v skorých ranných hodinách členovia jednotky cieľového pátrania maďarskej polície za asistencie tzv. kukláčov vnikli do rodinného domu, kde zatkli 47-ročného Pavla V. z Českej republiky. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Na menovaného bol ešte v roku 2005 Krajským súdom v Českých Budějoviciach vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Trest si mal odpykávať v trvaní až desať rokov za spáchanie závažnej ekonomickej trestnej činnosti, pri ktorej mal spôsobiť škodu vyše 20 miliónov českých korún (740.000 eur). V tejto veci bol na neho vydaný aj Európsky zatýkací rozkaz,“ povedal Slivka.

Policajti slovenského prezidiálneho cieľového pátrania, po vyše šiestich rokoch bez poznatkov o pohybe hľadaného, zachytili informácie smerujúce na územie Slovenska. Posledné stopy českého zločinca boli z leta 2010 a viedli na Ukrajinu.

„Mal sa pohybovať pod falošnou identitou, zaznamenaný bol na jednom z hraničných priechodov v Zakarpatskej oblasti. Mal použiť veľmi kvalitný falzifikát pasu a mal disponovať značnými finančnými prostriedkami," dodal Slivka.