Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hlas kritizuje návrat vyšetrovateľov do práce, Matovič nevidí problém

Na archívnej snímke nezaradený poslanec NR SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jakub Kotian

Štvorica obvinených vyšetrovateľov NAKA z tímu Očistec bude pokračovať vo svojej práci. Dočasný policajný prezident Štefan Hamran o tom informoval na piatkovej tlačovej konferencii.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Rozhodnutie dočasného policajného prezidenta Štefana Hamrana nechať štyroch obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pokračovať v práci považuje mimoparlamentný Hlas-SD za jasnú politizáciu policajného zboru, ktorý stojí nad rešpektovaním zákonov SR. Šéf hnutia OĽANO a minister financií Igor Matovič (OĽANO) si, naopak, myslí, že je to v súlade s morálkou a právom.

"Neviem si predstaviť iné rozhodnutie. Od začiatku som bol presvedčený, že tí ľudia sú nevinní, že tu niekto páchal komplot," skonštatoval v piatok Matovič.

"Štvorica vyšetrovateľov je stále obvinená z mimoriadne závažných zločinov marenia spravodlivosti a zneužívania právomocí verejného činiteľa a v aktívnej službe až do dôkladného vyšetrenia prípadu nemá čo hľadať. Sme presvedčení, že až do vyšetrenia prípadu majú zostať mimo činnú štátnu službu," uviedol v stanovisku Hlas-SD.

Podpredseda opozičného Smeru-SD Erik Kaliňák vyhlásil, že sa Hamran piatkovou tlačovou konferenciou odborne zdiskreditoval a politicky zadefinoval. „Tvrdil, že v práci Úradu inšpekčnej služby bolo nesmierne veľa nezrovnalostí, čo doložil presne nula dôkazmi," zdôraznil. Kaliňák tiež kritizuje návrat obvinenej štvorice vyšetrovateľov NAKA do práce.

Štvorica obvinených vyšetrovateľov NAKA z tímu Očistec bude pokračovať vo svojej práci. Dočasný policajný prezident Štefan Hamran o tom informoval na piatkovej tlačovej konferencii. Nevidí dôvod na ich postavenie mimo služby. Poukazuje na rozhodnutie krajského súdu, ktorý skonštatoval neopodstatnenosť trestného stíhania.