Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: I. Matovič nepredstavil žiadnu daňovo-odvodovú reformu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa Matoviča základnými piliermi daňovej a odvodovej reformy budú férové dane, jedna daň a jeden odvod, ako aj 200 eur mesačne na dieťa. Reforma bude podľa jeho slov výrazne prorodinná.

Bratislava 5. mája (TASR) - Minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) išiel predstaviť daňovo-odvodovú reformu, no žiadnu nepredstavil. Uviedla to v reakcii na Matovičovu tlačovú besedu hovorkyňa mimoparlamentnej strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

Matovič podľa nej "akurát poprel medializované informácie, podľa ktorých jeho rezort pripravil smrteľný koktail, znamenajúci výrazné zdraženie všetkých tovarov a služieb, zvýšenie daní živnostníkom a mnohé pravicové, dávno prekonané experimenty".

"Ak chce vládna koalícia skutočne pomôcť rodinám s deťmi, nech podporí návrh Hlasu-SD na vyplatenie príspevku 300 eur na každé nezaopatrené dieťa, ktorý je práve v parlamente," zdôraznila Medveď Macíková.

Podľa Matoviča základnými piliermi daňovej a odvodovej reformy budú férové dane, jedna daň a jeden odvod, ako aj 200 eur mesačne na dieťa. Reforma bude podľa jeho slov "výrazne prorodinná". Podrobnosti reformy by chcel predstaviť o "pár týždňov", podľa jeho slov možno "o dva týždne". Nové pravidlá reformy majú podľa Matoviča platiť od budúceho roka. Pri jej presadzovaní je ochotný sa prípadne dohodnúť aj s opozíciou.