Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Hlas-SD nebude zneužívať situáciu s Ukrajinou na politický boj

Na snímke uprostred predseda strany Hlas - SD Peter Pellegrini, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa Petra Pellegriniho je dôležité si uvedomiť, že národným záujmom musí byť udržanie a ochrana územnej celistvosti SR.

Bratislava 25. februára (TASR) - Mimoparlamentný Hlas-SD nebude zneužívať situáciu s Ukrajinou na politický súboj. Zodpovedne sa postaví aj k otázke posilnenia hraníc vojakmi NATO na slovensko-ukrajinskej hranici. Uviedol to predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.

"Nepomôžu nám veľké vyhlásenia či útoky na jednu alebo druhú stranu. Prišiel čas, aby sme vážne začali hovoriť o národno-štátnych záujmoch SR a o tom, ako ide Slovensko tieto ťažké situácie zvládnuť," povedal Pellegrini.

Je podľa neho dôležité si uvedomiť, že národným záujmom musí byť udržanie a ochrana územnej celistvosti SR. "V prípade, keď sa na stôl dostane otázka, či je potrebné posilniť ochranu našej východnej hranice aj prostredníctvom NATO, Hlas-SD sa k tejto otázke a diskusii postaví zodpovedne," poznamenal predseda strany.

Verí, že vláda si uvedomuje dosahy vojny na slovenskú ekonomiku a životnú úroveň občanov. V prípade, že príde s rozumnými návrhmi, Hlas-SD ich "bez politikárčenia a v plnej miere podporí". Strana sa podľa neho zodpovedne postaví aj k návrhom pomoci na zvládnutie migračnej krízy, aby SR dokázala pomôcť veľkému počtu vojnových utečencov.