Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hlas-SD opäť skritizoval navrhované opatrenia proti zdražovaniu

Na snímke poslanec NR SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Pavol Zachar

Podľa Pellegriniho vláda predstavenými opatreniami odignorovala 1,6 milióna pracujúcich ľudí, ktorí zarábajú menej ako 1600 eur, ale aj viac ako jeden milión seniorov.

Bratislava 23. apríla (TASR) – Mimoparlamentný Hlas-SD opäť skritizoval navrhované opatrenia proti zdražovaniu. Počas sobotnej tlačovej konferencie uviedol líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, že predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) počas svojho vystúpenia na štvrtkovej (21. 4.) tlačovej konferencie povedal 13 lží. Zopakoval, že z opatrení, ktoré predstavili, vládny kabinet vynechal väčšinu seniorov.

Podľa Pellegriniho vláda predstavenými opatreniami odignorovala 1,6 milióna pracujúcich ľudí, ktorí zarábajú menej ako 1600 eur, ale aj viac ako jeden milión seniorov. "Sme ochotní podporiť vládne návrhy, za odplatu sme požiadali predstaviteľov vládnej koalície, aby podporili návrhy Hlasu-SD, ktoré majú za účel pomôcť aj pracujúcim a zároveň seniorom," povedal.

Líder Hlasu-SD skritizoval viaceré tvrdenia premiéra, ktoré uviedol počas štvrtkovej tlačovej konferencie. Tvrdí, že vyjadrenia Hegera, že na pomoc počas pandémie poskytli desať miliárd eur, nie sú pravdivé. Poznamenal, že na zastropovanie energií sa poskytla napríklad jedna miliarda eur, ale k tomu ešte len dôjde. Zároveň tvrdí, že táto vláda je antisociálna, rovnako podľa neho nie je akcieschopná.

Spochybnil aj tvrdenie Hegera, ktorý uviedol, že "sú vládou, ktorá využíva svoj potenciál z toho, že nekradne". Nesúhlasí ani s tým, že by súčasný vládny kabinet zvyšoval efektivitu hospodárenia štátu či to, že nerozvracia verejné financie tak, ako to robila jeho vláda alebo vlády Roberta Fica (Smer-SD). Kritizoval aj zadlžovanie Slovenska, ktoré podľa neho ľudia nepocítili na pomoci počas pandémie ani počas vojny na Ukrajine. Poznamenal, že za posledné dva roky krajinu táto vláda zadlžila o 15 miliárd eur.

Vláda mohla byť podľa slov Pellegriniho štedrejšia. O návrhu chcú ešte rokovať s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom (Sme rodina), aby niektoré zo svojich návrhov pretlačili do toho, ktorý predstavila vláda.