Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Potvrdili sa naše slová, že vládna kríza je nechutné divadlo

Na snímke členovia predsedníctva strany Hlas - sociálna demokracia Ján Ferenčák, Stanislav Kmec, Matúš Šutaj Eštok, Ján Blcháč, podpredsedníčka strany Denisa Saková, podpredseda strany Richard Raši, predseda strany Peter Pellegrini, Róbert Puci, Ľubica Laššáková, Peter Žiga a podpredseda strany Erik Tomáš počas tlačovej konferencie na tému – Výsledky ustanovujúceho snemu strany Hlas-sociálna demokracia 28. novembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Strana dodala, že ide o absolútnu frašku, výsmech občanom a pohŕdanie tisíckami ľudí, ktorí počas mesiaca vládnej krízy prišli o prácu či dokonca o život.

Bratislava 28. marca (TASR) - Potvrdili sa slová strany Hlas-SD, že vládna kríza je jedno nechutné divadlo. Strana to vyhlásila v reakcii na oznámenie o výmene premiéra Igora Matoviča s ministrom financií Eduardom Hegerom (obaja OĽANO). Jedinou odpoveďou na súčasnú situáciu je podľa strany podpis petície za vypísanie referenda o predčasných voľbách. Stanovisko strany poskytla TASR jej hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Po mesiaci vzájomných hádok a urážok prišli koaličné strany so smiešnou rošádou, pri ktorej si len vymenia miesta vo vláde Igor Matovič a Eduard Heger. Usvedčený daňový podvodník sa teda stane ministrom financií a všetci ostatní, ktorí v uplynulých dňoch podávali demisie, sa pokojne vrátia do vlády," skonštatoval Hlas-SD. Dodal, že ide o absolútnu frašku, výsmech občanom a pohŕdanie tisíckami ľudí, ktorí počas mesiaca vládnej krízy prišli o prácu či dokonca o život.

Matovič v nedeľu informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Heger už má podporu OĽANO, Sme rodina aj Za ľudí. Jeho ponuku na stretnutie prijal aj šéf SaS Richard Sulík. SaS je pripravená vrátiť sa do vlády. Heger avizoval, že po získaní podpory partnerov chce v pondelok (29.3.) požiadať o stretnutie prezidentku SR Zuzanu Čaputovú.