Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Predčasné voľby sú jediná možnosť, ako ukončiť politické hry

Na snímke nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini. Foto: TASR Jakub Kotian

Odchody, prestupy, kupčenie s poslaneckými hlasmi, plány o menšinovej vláde s fašistami. To sú jediné veci, ktorým dnes venuje pozornosť vládna koalícia, komentoval Peter Pellegrini.

Bratislava 29. júla (TASR) - Mimoparlamentný Hlas-SD považuje predčasné voľby za jedinú možnosť, ako ukončiť "špinavé zákulisné politické hry". Opakovane vyzýva koaličné strany, aby okamžite začali rokovať o ich termíne. Kritizuje, že vláda sa v lete venuje svojim vnútorným sporom namiesto okamžitej pomoci ľuďom. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Odchody, prestupy, kupčenie s poslaneckými hlasmi, plány o menšinovej vláde s fašistami. To sú jediné veci, ktorým dnes venuje pozornosť vládna koalícia. Tak, ako sa pred rokom a pol namiesto pandémie zaoberala len sama sebou, tak dnes namiesto zdražovania rieši udržanie sa pri moci za každú cenu," komentoval líder Hlasu-SD a nezaradený poslanec Peter Pellegrini. Cenou za takýto prístup je podľa neho čoraz zúfalejšia situácia mnohých ľudí na Slovensku a čoraz väčšia chudoba.

Spor vo vláde sa vyostril po tom, ako parlament prelomil veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíčku z dielne ministra financií Matoviča. Liberáli vypovedali koaličnú zmluvu a žiadajú vypracovanie novej. Ich požiadavkou je odchod ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády. OĽANO to odmieta. SaS vyhlásila, že už nie je súčasťou koalície a ak sa do konca augusta nenaplnia jej požiadavky, ministri zo strany podajú demisiu.

V piatok oznámila SaS vstup odídenca z OĽANO Juraja Krúpu do svojho klubu.