Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hlas-SD sa nechce v komunálnych voľbách spájať s ĽSNS

Peter Pellegrini, archívna snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Pellegrini zároveň potvrdil, že súčasný poslanec parlamentu Richard Raši pôsobiaci v Hlase-SD nebude kandidovať za šéfa Košického samosprávneho kraja.

Bratislava 4. januára (TASR) - Mimoparlamentná strana Hlas-SD je pripravená pri komunálnych voľbách vytvárať koalície s akoukoľvek stranou, výnimkou je len ĽSNS. Pre TASR to uviedol líder strany Peter Pellegrini. Dodal, že Smer-SD nie je pre nich prirodzený partner, ide o jedného z potenciálnych partnerov. Podporiť chce opätovnú kandidatúru Jaroslava Bašku, ktorý je predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja za Smer-SD. Vo funkcii sa podľa Pellegriniho osvedčil a nemá konkurenciu.

"Hlas-SD nepôjde do komunálnych volieb v jedinej kombinácii s konkrétnou politickou stranou. Naše krajské organizácie dostali pokyn z centrály, že môžu vytvárať rôznorodé koalície naprieč celým politickým spektrom okrem ĽSNS, aby podporili kandidátov, ktorých zvážia, že sú dobrí a vhodní, alebo aby sa pokúsili zohnať podporu pre nášho kandidáta,"
povedal Pellegrini s tým, že sú otvorení spolupráci aj s koaličnými stranami. Podporuje pestré koalície v regiónoch. Hlas-SD nemá podľa neho problém podporiť primátorov či šéfov samosprávnych krajov, ktorí sa vo funkciách osvedčili, hoci sú z iného politického spektra.
Na snímke nezaradený poslanec parlamentu SR Richard Raši počas 18. schôdze NR SR 17. decembra 2020 v Bratislave.
Foto: TASR Martin Baumann

Pellegrini zároveň potvrdil, že súčasný poslanec parlamentu Richard Raši pôsobiaci v Hlase-SD nebude kandidovať za šéfa Košického samosprávneho kraja.

Bratislava je podľa neho veľmi komplikovaná a jeho strana bude "veľmi zvažovať, ako sa k tomu postaví". Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba i primátor Bratislavy Matúš Vallo majú podľa Pellegriniho silnú pozíciu. "Veľmi by som predbiehal, ak by som povedal, ako sa zachová Hlas-SD," uzavrel.