Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Hlas-SD sa obáva, že nemocnice sa nestihnú postaviť do júna 2026

Na archívnej snímke sprava nezaradení poslanci NR SR Peter Pellegrini a Richard Raši. Foto: TASR - Martin Baumann

Vláda podľa Rašiho mala obe nemocnice začať stavať už dávno.

Bratislava 1. júla (TASR) - Mimoparlamentná strana Hlas-SD sa obáva, že sa nemocnice z plánu obnovy nestihnú postaviť do polovice roka 2026, s čím počíta plán obnovy. Reakciu strany na rozhodnutie vlády o financovaní výstavby nemocníc z plánu obnovy poskytla hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Veď súkromná nemocnica sa v Bratislave stavala sedem rokov a tu vláda nemá ani projektovú dokumentáciu," uviedol podpredseda strany a exminister zdravotníctva Richard Raši. Vláda podľa neho mala obe nemocnice začať stavať už dávno.

Upozornil, že vláda Petra Pellegriniho schválila rekonštrukciu nemocníc v Ružinove a v Banskej Bystrici a vyčlenila na ňu peniaze. "Táto vláda tieto projekty zrušila a premrhala tak príležitosť ich zrekonštruovať za sumy, ktoré boli výrazne nižšie, ako sú dnes," dodal.

Exminister zároveň poukázal na rozdielne ceny lôžok v nemocniciach v Martine a Bratislave. "V oboch prípadoch ide o porovnateľne veľké koncové univerzitné nemocnice," ozrejmil.

Vláda v piatok rozhodla o tom, že z plánu obnovy sa bude financovať výstavba nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine. Ďalšie výzvy na čerpanie zdrojov z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc má ohlásiť v septembri.