Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Hlas-SD si nemyslí, že súčasná vláda masívne pomáha ľuďom

Na archívnej snímke poslanec NRSR Matúš Šutaj Eštok (nezaradený). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Heger v relácii RTVS Sobotné dialógy uviedol, že súčasná vláda pomáha rodinám a ohrozeným skupinám v zložitých ekonomických časoch tak ako žiadna iná doteraz.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Mimoparlamentná strana Hlas-SD nesúhlasí s vyjadrením Eduarda Hegera (OĽANO), že súčasná vláda "masívne" pomáha ľuďom. V tejto súvislosti kritizuje napríklad návrh štátneho rozpočtu na budúci rok, ktorý považuje za netransparentný. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Totálne neschopný minister financií Igor Matovič predložil ten najnetransparentnejší rozpočet, ktorý zadlžuje celú krajinu na desiatky rokov dopredu a skrýva miliardy eur zo spoločnej kasy na jeho vlastné atómovky," skonštatoval nezaradený poslanec parlamentu pôsobiaci v Hlase Matúš Šutaj Eštok.

Strana tiež skritizovala Hegerove vyjadrenia o transparentnosti nominantov OĽANO v krajských voľbách. "Na Slovensku ostali vo funkciách županov dvaja nominanti OĽANO, ktorí napriek predvolebným ódam o transparentnosti nemali ani len transparentný volebný účet a ich župy sa počas posledných piatich rokov prepadli v rebríčku transparentnosti na šieste a siedme miesto z ôsmich," dodal Šutaj Eštok.

Heger v relácii RTVS Sobotné dialógy uviedol, že súčasná vláda pomáha rodinám a ohrozeným skupinám v zložitých ekonomických časoch tak ako žiadna iná doteraz. Štát podľa neho pristupuje k opakovanému vyplácaniu prostriedkov, ktoré majú zmierňovať dosahy inflácie a zdražovania.