Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Snaha prehodiť rozhodnutie o migoch na parlament je scestná

Na snímke poslanec NRSR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jaroslav Novák

O poskytnutí stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine by mala podľa vyjadrení dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) rozhodovať uznesením Národná rada SR.

Bratislava 1. marca (TASR) - Snaha vlády prehodiť rozhodnutie o poskytnutí stíhačiek MiG-29 Ukrajine na parlament je absolútne scestná. Diskusia o tom, že by to mohli urobiť poslanci uznesením je absolútne nesprávna a nie je založená na žiadnom právnom základe. Uviedol to predseda mimoparlamentného Hlasu-SD, nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini. Stanovisko TASR poskytla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Vláda o takomto vážnom rozhodnutí nemôže rokovať, lebo už nemá mandát parlamentu a parlament to nemôže na seba prevziať, pretože mu to nedovoľuje ústava ani iné zákony tohto štátu," myslí si poslanec. Odvoláva sa na analýzu.

O poskytnutí stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine by mala podľa vyjadrení dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) rozhodovať uznesením Národná rada SR. Vláda má o téme rokovať až po schválení v parlamente.