Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Vláda musí ukázať sebareflexiu a prijať zodpovednosť

TK strany Hlas-SD. Foto: teraz.sk

Bolo by to vyjadrenie pokory a primerané ospravedlnenie sa všetkým pozostalým vyše 7000 obetí pandémie, povedal predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Bratislava 28. februára (TASR) - Vláda musí ukázať sebareflexiu a prijať politickú zodpovednosť. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD, ktorá sa stotožňuje s názorom prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Súhlasí aj s tým, že demisia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) na to nestačí.

"Opakovane pripomína náš návrh, aby v rámci vyvodenia politickej zodpovednosti podala čím skôr demisiu celá vláda. Bolo by to vyjadrenie pokory a primerané ospravedlnenie sa všetkým pozostalým vyše 7000 obetí pandémie," povedal predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Zároveň doplnil, že do predčasných volieb by Slovensko mala viesť vláda odborníkov.

Prezidentka v nedeľnej diskusnej relácii uviedla, že považuje za nevyhnutné, aby vláda vyvodila sebareflexiu a politickú zodpovednosť, nestačí len výmena na poste ministra zdravotníctva. Otázku vyvodenia politickej zodpovednosti nechala Čaputová na vládu. Rezort zdravotníctva je za rok podľa nej najviac skúšaný a potrebuje reštart.