Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Vláda sa rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií

Na archívnej snímke Peter Pellegrini.. Foto: TASR - Michal Svítok

Strana vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby dosiahol dohodu medzi koaličnými partnermi o univerzálnom odškodňovacom zákone.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií, keď prijala zavedenie lockdownu pre nezaočkovaných. Vyhlásil to mimoparlamentný Hlas-SD v reakcii na vládou prijaté opatrenia na boj s pandémiou. Strana hovorí o segregácii a dôkaze, že kabinetu nejde o zabránenie šírenia vírusu, ale o nátlak na zaočkovanie sa.

"Je nevyhnutné, aby vláda súčasne so zatváraním prevádzok a obmedzovaním ich činnosti oznámila, akým spôsobom a kedy ich odškodní za vzniknuté škody. Doterajšia pomoc ekonomike bola najslabšia v Európskej únii, a ešte aj z nej nechala vláda ukradnúť 24 miliónov eur schránkovým firmám," uviedla strana.

Vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby dosiahol dohodu medzi koaličnými partnermi o univerzálnom odškodňovacom zákone. Apelovala pritom i na vládu, aby "prestala podceňovať aj inú formu pomoci pacientom s ochorením COCVID-19" a začala chorobu liečiť. "Podávanie niektorých látok preukázateľne znižuje riziko hospitalizácie či ventilácie, napriek tomu stále zbytočne čakajú v skladoch na svoje použitie," dodala s tým, že štát nemôže nechávať chorých ľudí bez akejkoľvek pomoci, až kým neskončia v nemocnici.

Vláda vo štvrtok prijala zmenu v COVID automate a opatreniach na boj s pandémiou. Premiér oznámil zavádzanie lockdownu pre nezaočkovaných, pretože nový COVID automat výrazne sprísňuje opatrenia vo všetkých okresoch práve pre nich. Podľa slov premiéra sú momentálne najohrozenejší.