Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Hlas-SD vyzýva premiéra, aby neoslaboval dôveru ľudí v inštitúcie SR

Na archívnej snímke Peter Pellegrini a za ním Richard Raši, archívne foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Stanovisko premiéra je podľa Hlasu-SD vrcholom drzosti a nepochopením zodpovednosti, ktorú ako predseda vlády nesie.

Bratislava 23. mája (TASR) - Mimoparlamentná strana Hlas-SD vyzýva premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby prestal oslabovať dôveru ľudí v štátne inštitúcie. Silou svojej funkcie by mal pomôcť zabezpečiť nestrannosť a nezávislosť polície, prokuratúry i súdov. Strana tak reagovala na stanovisko predsedu vlády, v ktorom uvádza, že opozičné strany vytvárajú sústavný nátlak na orgány činné v trestnom konaní (OČTK).

"Každým dňom rastie v ľuďoch oprávnená nedôvera, že namiesto sľubovanej očisty štátu sa im priamo pred očami odohráva neľútostný boj vo vnútri mocenských zložiek, a že orgány činné v trestnom konaní sú zneužívané na úzko politické ciele vládnej koalície,"
povedala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Stanovisko premiéra je podľa Hlasu-SD vrcholom drzosti a nepochopením zodpovednosti, ktorú ako predseda vlády nesie. Strana zároveň konštatuje, že práve Heger zvolal tajné stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v Slovenskej informačnej službe a doteraz nevysvetlil, čo bolo témou rokovania.

Heger vyzval lídrov opozičných strán, aby s nátlakom na OČTK prestali. Odsudzuje zastrašovanie policajtov, prokurátorov a sudcov.