Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hlas-SD zablahoželal P. Pavlovi

Mimoparlamentná strana Hlas-SD si na sobotňajšom sneme 26. júna 2021 v Nitre volí ďalšieho z podpredsedov, štyroch členov predsedníctva a prijme základné programové tézy. Na sneme sa zišlo 400 delegátov z celého Slovenska. Ide o prvý riadny snem strany od jej vzniku. Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Predseda mimoparlamentného KDH Milan Majerský rovnako zablahoželal Pavlovi k víťazstvu vo voľbách.

Bratislava 28. januára (TASR) - Mimoparlamentná strana Hlas-SD blahoželá novému prezidentovi ČR Petrovi Pavlovi k zvoleniu. Krajina je podľa nich najbližším partnerom Slovenska. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Spája nás spoločná minulosť, aktívna spolupráca počas existencie oboch samostatných republík," uviedol Hlas-SD v stanovisku. Strana verí, že Pavel prispeje k ďalšiemu rozvoju intenzívnej spolupráce medzi oboma národmi.

Šéf platformy Most-Híd mimoparlamentnej Aliancie Konrád Rigó k výsledkom volieb poznamenal, že "u českých bratov nakoniec zvíťazil zdravý rozum". Väčšina voličov si podľa neho v cieli uvedomila, čo je v stávke. "Rozhodla sa nezísť z cesty, na ktorej tými najdôležitejšími míľnikmi sú Európska únia, liberálna demokracia, nezávislé a slobodné médiá. V čase vojny si vybrali Západ," vyhlásil v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa strany Klára Magdeme.

Predseda mimoparlamentného KDH Milan Majerský rovnako zablahoželal Pavlovi k víťazstvu vo voľbách. Je rád, že v Česku zvíťazila slušnosť. "Verím, že nový prezident bude upokojujúcim prvkom českej politiky, rovnako ako sa KDH snaží pôsobiť na tú slovenskú," povedal v reakcii, ktorú TASR poskytla hovorkyňa strany Lenka Halamová.